#
Zoeken:

Waarom Servicekoffers?

 • U kunt uw gereedschapsset volledig zelf samen stellen.
 • Gereedschappen aan een standaard koffer of etui van uw keuze toevoegen.
 • Gereedschappen uit een standaard koffer of etui verwijderen.
 • Leverantie van het volledige Bernstein programma tegen de scherpste prijzen.
 • Bernstein gereedschap staat synoniem voor Duitse topkwaliteit.
 • Snelle leverantie direct uit voorraad of af fabriek.
 • Kopen op factuur na aanvraag van login.
 • Fabrieksgarantie op alle artikelen.

 Zo heeft u altijd precies uw koffer en inhoud naar wens, en betaalt u niet voor gereedschap dat u niet gebruikt.

In onze webshop kunt u uw eigen koffer of etui samenstellen, bestellen en betalen met iDEAL, creditcard of na inloggen leverantie op factuur.

Technische informatie tangen

Algemeen:

BERNSTEIN tangen worden uit geselecteerde staalsoorten vervaardigd. De ruwe gietstukken worden in een matrijs gesmeed en volgens de laatste technieken afgewerkt. De tangen uit de nieuwe TECHNIKLine worden volledig cnc gefreesd uit kogellagerstaal waardoor een schitterende afwerking en zeer hoge hardheid wordt verkregen. Alle tangen zijn geheel olie gehard, terwijl de snijvlakken voor harde draad inductief worden gehard.

 • Met facet: Voor het knippen van harde en zachte draad.

 • Zonder facet (Flush): Voor het glad knippen van alleen zachte draad (Aangegeven door een "punt" op de kop van de tang).

 • Geheel zonder facet (Ultra Flush): Voor het volledig glad knippen van alleen zachte draad (Aangegeven door een "punt" op de kop van de tang).

 • Snijwaarden van elekronicakniptangen zijn aan de binnenzijde van één van de benen aangeven.

 • Elke BERNSTEIN tang wordt gedurende de levensduur gegarandeerd, defecte exemplaren worden onder garantie vervangen.

Download hier de Bernstein tangen uitleg.

 


Uitvoeringsvormen:
 

Oppervlakte behandeling

Afhankelijk van de tangen-serie word er gekozen voor een bepaalde optimale oppervlakte behandeling, deze behandeling kan zijn dat tangen worden vernikkeld, verchroomd, gebruineerd en/of gepolijst. Daarnaast worden alle tangen volledig olie gehard en wordende snijvlakken van tangen voor harde draadsoorten inductief gehard. Alles wordt gedaan om de tang een optimale levensduur te geven voor de betreffende toepassing waarvoor de tang wordt ingezet.
 

Isolatie

Eveneens zijn er verschillen in de uitvoering van de isolatie/handvatten, afhankelijk van de toepassing zijn de tangen uitgevoerd zonder isolatie, voorzien van een dompelisolatie of handvatten.
 Bernstein tang zonder isolatie
Dompel isolatie betekend dat de handgrepen van de tang in een warm isolatiekunststof bad worden gehangen waardoor er na afkoeling een isolatie laag op de handgrepen achterblijft. Deze dompel isolatie is er in verschillende uitvoering zoals standaard dompel isolatie, VDE dompelisolatie en ESD veilige geleidende dompel-isolatie.
  ESD dompel isolatie
Als laatste kunnen de tangen uitgevoerd worden met handvatten, en ook hierbij is er een ruime keuze te beginnen met de standaard BERNSTEINIT handvatten, maar ook VDE isolerende handvatten, ESD veilige geleidende handvatten, VDE isolerende ergonomische 2 componenten handvatten tot ergonomische 2 componenten ESD veilig geleidende EUROline -Conductive handvatten.
BERNSTEINIT handvat Ergonomische VDE handvatten Ergonomische ESD handvatten
Er is dus een ruime keuze om aan de door u gewenste uitvoeringen te voldoen, de soort isolatie of andere uitvoeringen worden achter het artikelnummer door middel van een volgnummer aangegeven.
 

Snijvlakafwerking

De snijvlakken van de BERNSTEIN tangen zijn uitgevoerd met facet, fijn facet (semi flush), zonder facet (flush) of geheel zonder facet (ultra flush), de keuze is afhankelijk van de afwerking die u wenst te verkrijgen. geheel zonder facet een volledig gladde afwerking van het geknipte oppervlak, met fijn facet echter voor het knippen van hardere draadsoorten. Bernstein biedt ook nog de keuze voor tangen met ingezette hardmetalen snijvlakken voor het knippen van pianodraad. Voor het knippen van glasvezel worden de snijvlakken met een speciaal facet afgewerkt.
Geheel zonder facet (Ultra Flush) een volledig gladde afwerking van het geknipte oppervlak, echter alleen voor koper- en zachte draad.
 Ultra Flush
Zonder facet (Flush) voor het knippen met een bijna gladde afwerking,
voor koper, zachte en kleine diameter harde draad.
 Zonder facet (Flush)
Met fijn facet (Semi Flush) voor het knippen van harde draad.
 Fijn facet
Speciaal facet voor glasvezel.
 Speciaal glasvezel facet

 

Scharnieruitvoeringen

De nieuwste BERNSTEIN TECHNICLine tangen zijn voorzien van een instelbaar geschroefd scharnier, met deze volledig CNC gefreesde scharnier constructie kan het scharnier, indien gewenst, zelf ingesteld worden. Met deze nieuwe scharnier constructie, naast de reeds bestaande, biedt BERNSTEIN het volledige gamma aan tangen constructies, ieder met zijn eigen voor en nadelen.
 
Geschroefd scharnier
Geschroefd instelbaar scharnier
 Bernstein 3-961-15
De meeste BERNSTEIN elektronicatangen zijn voorzien van een doorgestoken scharnier. Deze bewerkelijke constructie zorgt voor optimaal parallel blijven van de snijvlakken, waardoor een zeer hoge standtijd van de tang wordt bereikt. De scharnieren kunnen uitgevoerd zijn met of zonder veer om de tang in onbelaste situatie te openen. Deze veer constructie kan een druk spiraalveer zijn of een dubbele bladveer.

Doorgestoken scharnier
 

Bij de middelgrote tangen wordt gekozen voor een ingelegd scharnier.

 

Ingelegd scharnier

 
Voor de zwaardere tangen wordt een opgelegd scharnier toegepast.

 

Opgelegd scharnier

 


Hulp nodig bij het zoeken naar een tang met uw specifieke wensen, gebruik onze
tangenkiezer voor de juiste keuze uit de bijna 200 verschillende tangen.

Ga hier naar het volledige BERNSTEIN tangen programma.